by: @betlehem.golla
אחד הדברים שהכי הרבה אומרים עליי זה, איך את מחייכת וצוחקת כל כך הרבה?
איך את לוקחת את הדברים בכזאת קלות ונראה שאת תמיד נהנית? תמיד חיובית? תמיד אופטימית?
צריך ללמוד ממך.
–
האמת,שאין לי פה שום סוד. מאז ומתמיד הייתי כזאת ואני חושבת שזאת ברכה שנולדתי איתה.
החברה הכי טובה שלי עד היום אומרת לי שזה מה שגרם לה להתחבר אליי יותר כשרק הכרנו אי שם בחטיבה. שהיא היתה עושה שטויות ואני הייתי מתפוצצת מצחוק מכל שטות וזה ככה בדיוק גם היום.
כשאני צוחקת אני יכולה להגיע לרמה של בכי ודמעות והבטן כואבת מרוב שמצחיק וכיף לי. למה לא לעשות יותר מכל מה שעושה לנו טוב?
–
בשנים האחרונות, עם תהליכי ההתפתחות האישית והעסקית שאני חווה התחלתי גם לעשות יותר מדיטציות. כאלה שצריך לשבת בשקט ולהתרכז בדממה במחשבות שלנו, וגם כאלה עם דמיון מודרך.
והם לא גרמו לי להיות חייכנית ושמחה יותר ממה שהייתי, אבל הם כן גרמו לי להיות שלווה ומרוכזת יותר. עם סנטר וידיעה פנימית שכל מה שקורה בחיי קורה לטובתי המלאה. אופטימיות לא נאיבית – אופטימיות מתוך ידיעה מאוד חזקה, שכל דבר שנראה שהוא משתבש – תמיד משתבש לטובה. גם אם באותו הרגע אני לא רואה את זה.
–
אני לא הראשונה והאחרונה שאומרת את זה: הדמיות, ויזואליזציות ומדיטציות הן כלי לחיווט המוח שלנו כפי שאנחנו רוצים.
הם דרך להיפתח יותר לעוד ממה שיש בתוכנו בעולם הזה. זה כלי שמאפשר לנו להיות בממלכת התודעה שלנו וגם לנקות רעשי רקע שעם השנים מתחזקים יותר בווליום שלהם.
אם הסיפור האישי שלי לא עזר לכן להשתכנע, אז הנה כמה נקודות מבוססות למה להתחיל לתרגל כבר מהיום, אפילו 5 דק של התנתקות מהעולם החיצוני וחיבור פנימה לעצמנו בשביל להתקרב להיות האדם שאנחנו רוצים:
–
מדיטציה מאפשרת לכל אדם ואדם להיות מעבר.
מעבר לגוף הפיזי שהוא חי בו, מעבר לאנשים, דברים, מקומות שסובבים אותו, ואפילו מעבר לזמן. אירועים קטנים בחיים שלנו עשויים לגרום לנו להרגיש תסמינים פיזיולוגים של פחד גם אם זה לא נראה ככה; כמו ריב עם חברה, ויכוח בעבודה, לא להגיע בזמן לפגישה, לאחר בלהוציא את הילד מהגן ואפילו כתבה לא משמחת במיוחד בחדשות.
אלה אירועים יומיומיים פשוטים ונורמטיבים שמפעילים את המערכת העצבית הקדמונית שלנו של fight או flight ולא לצורך – מופרשים הורמונים של אותו מצב הישרדותי קדמוני של לברוח מטיגריס שרודף אחרינו וזאת בעיה. כי הבעיה ההישרדותית כבר לא קיימת – טיגריס לא ינשוך אותנו. אבל הגוף שלנו במצב תמידי של 'מצב חירום' כי כל דבר קטן מעורר את המערכת.
–
בנוסף, מדיטציה, בדיוק כמו שהות בטבע, אימון, ריקוד, גלישה וכו' מנתקת אותנו מהפוקוס היומי שמתמקד בבעיה נקודתית שמציקה לנו בחיים שלנו. כשהאנרגיה שלנו מתמקדת באירוע אחר – האנרגיה מהבעיה משתחררת, וכך גם המשקל שלה. שימו לב, זה לא אומר שהיא בהכרח נפתרת!
אבל השאלה האמיתית שצריכה להישאל היא: כמה זמן אתה מאפשר ל'בעיות' להגדיר את מצב הרוח שלך, כמה זמן אתה שוהה בבעיה ומרחיב אותה מעבר למה שהיא. אם מתעסקים רק בבעיה – היא רק תגדל. לעומת זאת, אם מבצעים עצירה – מגיבים, מקבלים ומשחררים הלאה את 'הבעיה', זה כבר דבר אחר לגמרי.
–
וזה מה שתרגול מדיטציה מאפשר לך לעשות.
לא להיפתר מבעיות – הן חלק מהחיים.
גם אם היום הם נחשבות 'קלות' יותר לעומת מה שהיה בתקופת האדם הקדמון. אלא להתמודד איתם עם סנטר חזק ויציב יותר.
יש משפט שאומר: "בזמן סופה חזקה עפים כל העלים, אבל הגזע של העץ – שהוא יציב, נשאר מקורקע חזק לאדמה". וזה העוצמה של המדיטציה ובאופן כללי, היכולת להתחבר לכוח הפנימי של עצמנו.
–
איך להתחיל ליישם?
הקדישו חמש דק השבוע, רק חמש דק.
למדיטציה, לריכוז, להתנתקות מעולם החיצון.
ביוטיוב יש מלא אפשרויות חינמיות שיעזרו לכן להתחיל עם הדרכה, מי שכבר מיומנת, אפשרי פשוט לשים מנגינה רגועה ללא מילים ולשים שעון על סטופר ל-חמש דק ולהתחיל.
אני ממליצה לעשות בבוקר מוקדם או בערב לפני השינה. אבל גם בין לבין תופס.
בהצלחה!
—————————-
מקור:
ד"ר ג'ו דיספאנזה – יוטיוב why you need meditation?