למה השינה כל כך חשובה לבריאות שלנו?

by @betlehem.golla

לפני כשבוע וחצי התחריתי בתחרות ריקוד על עמוד בגרמניה.

אם את עוקבת אחרי הסטורי שלי, אז בטח כבר שמעת על סיפור ההגעה שלנו לעיירה הקטנה והמרוחקת – אאלן בגרמניה שם התקיימה התחרות.

בקצרה: חווינו 24 שעות רצופות של נסיעה בדרכים, עם שינה חטופה של כ-3 שעות על רצפת שדה התעופה במינכן, והרבה טלטלות ובירוקרטיות עד ההגעה למקום היעד (ובגדול: צפו בסיפור המלא בהייליטס באינסטגרם שלי).

במשך כל הזמן שוטטנו בדרכים ללא מזון ראוי, משקל של תיקים על הגוף שלנו והרבה חוסר וודאות – מצאתי את עצמי בעיקר מדמיינת את הרגע בו אני מגיעה לחדר בבית מלון, מתקלחת ונכנסת לישון שינה רצופה של 12/15 ואם אפשר יותר שעות, עד שאני חייבת לעלות ולהופיע על הבמה עם הנאמבר שלי.

זאת היתה הפעם הראשונה שהרגשתי על הגוף שלי פיזית כמה המחסור בשעות שינה (כי גם ערב לפני לא ישנתי כל כך טוב) משפיע עליי.

חייבת להתוודות שעם כל הדיבורים שלי על וולנס; שעות ואיכות שינה הם עקב האכילס שלי שתמיד אני מקלה על חשיבותם.

היתה תקופה בחיי שכמעט שנה שלמה הייתי מתעוררת באופן קבוע בחמש בבוקר כחלק מהיותי חברת המועדון – אבל זה היה בעיקר בשביל להשלים את תוכניות האימונים שלי, והשינה הטובה היתה רק תוצר לוואי של מטרות אחרות. לעולם ראיתי בה כקריטית לתפקוד שלי, עד שהרגשתי את זה ליטרלי ב'מסע לאאלן'.

הרגשתי את זה פיזית בגוף שלי, בעייפות ובכאבים שחשתי בשרירים, בראש, ברפיון הכללי אבל גם חוויתי את זה רגשית – הייתי 'קצרה' יותר לאחרים, עצבנית יותר והרבה פחות סבלנית ורגישה ממה שאני בדרך כלל.

התיישבתי לחקור קצת, ולהלן חלק מהסיבות שלישון טוב חשוב לגוף שלנו:

  1. מנוחה ושיקום – זמן השינה מאפשר לנו לנוח ולהתאושש מפעילויות היום. זה חלון זמנים בו הגוף שלנו מתקן רקמות, בונה שרירים ומחזק את המערכת החיסונית. בנוסף, הוא עוזר למוח לשפר תפקודים יומיומיים כמו זיכרון, קשב וריכוז.
  2. איזון מנגנון הרעב – שינה עוזרת לוסת הורמונים שונים בגוף, וכשיש מחסור בשעות שינה זה עלול לשבש את האיזון ולהוביל לרעב מוגבר וכך לסיכון גבוה יותר לעלייה במשקל. באותה מידה לשבש גם ויסות של הורמונים נוספים של צמיחה, התפתחות ואפילו תפקודי רבייה.
  3. בריאות נפשית – שינה טובה מספקת רווחה רגשית ומפחיתה רמות לחץ ומצבי רוח משתנים.

ומה חשוב לעשות כדי שזה יקרה?

  1. להיצמד ללוח זמנים קבוע של שינה: ללכת לישון ולהתעורר באותן השעות. זה אפילו יותר קריטי מכמות שעות השינה. שינה בזמנים קבועים מווסת את השעון הפנימי של הגוף ומקדם דפוס עקבי של שינה. מה שעקבי הופך להרגל, ואנחנו רוצות הרגלים טובים שלא יגרמו לנו להתאמץ. 🙂
  2. להגביל את החשיפה למסכים – כן זה קשה! אני גם עושה את זה תמיד. אבל זה הבדלים של שמים וארץ כשאני נרדמת אחרי שהתעסקתי בטלפון לעומת קראתי ספר. האור הכחול שנפלט ממכשירים זאת פעולה מעוררת שמנוגדת להרפייה שהגוף צריך להיכנס אליה לפני השינה. תקציבו לכן 30 דק לפני שאתן עוצמות עיניים – אתן בשגרת לילה, נמנעות ממסכים.
  3. ספורט באופן קבוע – כמובן 🙂 ספורט ותנועה זה תמיד מה שיעזור לנו להישאר בריאות וצעירות יותר. מה שכן, שימו לב להשלים את האימון שלכן לפחות כמה שעות טובות לפני השינה כי להתאמן, ואז ללכת ללישון מיד אחרי נותן את ההשפעה ההפוכה על הגוף.
  4. צרו סביבת שינה נוחה בחדר שלכן – זה מתחיל במזרן איכותי שתואם לגוף שלכן (זאת השקעה כספית ששווה את זה) וממשיך לסוג הכריות ואפילו איכות המצעים שאתן ישנות איתן. ככל מצעים שעשויים בעיקר מבד פוליאסטר סינטטי אינם מומלצים, מצעי כותנה מסוג ג'רזי וכמובן מצעים מבמבוק הם משהו ששווה לשים עליו את העין, הכסף – ולבסוף גם הגוף.

More about Wellness

mindset
"זה הכל בשבילך" – שיחה על שפע
12/09/2023
mindset
"סומא" – שיעור נוסף מבית כמעט מלאכים
05/09/2023
mindset
מה זה המטריקס?
29/08/2023

Back to the Shop

Mar Legging

179

Gift Card

200-1,500

Luna Bodysuit

263