by @betlehem.golla
"להשתפר משמע להשתנות, להיות מושלם משמע להשתנות לעיתים קרובות" – וינסטון צ'רצ'יל
אני מניחה שלא אחת נשמעה האמירה באוזניכם "אל תשווי עצמך לאחרות, תשווי עצמך לאדם שהיית אתמול" וגם אם עדיין לא שמעת את משפט ההתפתחות אישית הנפוץ הזה – הנה את נתקלת בו עכשיו.
מה עוזר לנו להשתפר בכל יום, שבאמת נוכל להשוות את עצמנו לאדם שהיינו אתמול ללא פומו שאנחנו מפספסות דברים שמישהו אחר עושה, ובמטרה להתקדם לעבר המטרות החדשות שלנו?
נכון, 'טקס השנה החדשה' של כתיבת מטרות היה לפני כמעט חודשיים.
אבל לכתוב ולשכוח כמו כל שנה מחדש לא עזר ויעזור לנו להגיע לשם – עבודה והתמדה כן. פעולות הן הכרחיות בשינוי ושיפור חיינו לעבר גרסה חדשה וטובה יותר שאנחנו רוצות להיות.
חוק פארטו, הידוע גם כחוק 80/20, הוא מושג פופולרי מתוך עולם הניהול שהגה הכלכלן האיטלקי וילפרדו פארטו.
החוק טוען שכ-80 מהתוצאות בשטח המקור שלהם מ-20 אחוז פעולה. הפרופורציה של המספרים יכולה להשתנות וזהו כלל אצבע כללי שמצביע על עיקרון שחוזר על עצמו במגוון תחומים בחיים.
דוגמאות מהיומיום הממחישות את העיקרון:
80 אחוז מהכסף בעולם נמצא אצל 20 אחוז מהאוכלוסייה,
את לובשת 80 אחוז מהזמן 20 אחוז מהבגדים שיש לך בארון – ולא משנה כמה בגדים יש לך.
וכך הלאה, מעניין נכון?
ואיך החוק הזה עוזר לנו למעשה עם המטרות שלנו?
זה קל: ההבנה שמספיק שנתמקד בלשנות 20% מהפעולות שלא משרתות את המטרות שלנו וכבר תיווצר השפעה ביחס גבוהה יותר על החלק שרצינו לשפר.
במילים פשוטות – החוק אומר שבייבי סטפס עובד! הרגל אחד כל פעם מחדש זה מספיק.
לדוגמא: לוותר על התוספת סוכר בסוף הארוחה, להוסיף אימון נוסף במהלך השבוע ועוד ועוד, כל אחת ומטרתה. עד שה-20 אחוז גדלים והופכים בעצם ל-80 אחוז מהשגרה שלנו.
ואז, אנחנו בחיים של באלנס.
חיים שהם בריאים, לאורך שנים – כי הטמענו הרגלים.
רובין שארמה אומר בספרו "התנהגות טובה דורשת מאיתנו לצעוד בדרך האמצע בין סגפנות לבין סיפוק התאוות, בין שפע לבין מחסור – להימנע מקיצוניות בכל היבט של חיינו".
אין סיבה שנחיה חיים מתוך מגבלות כאילו אנחנו מכונות ולא אנשים.
בעולם שכולם נראים מושלמים, זריזים, מצליחים ומתקדמים יותר ממך כשהם מבצעים שמונים ושלוש משימות ביום אחד – עלינו לפעול בשביל שלוות הנפש שלנו ובצעדים המתאימים לחיים שלנו. ככה בדיוק אתן יכולות ליישם את 20:80 בחייכן, ובכל תחום.
———————————–
מקור: עיקרון פארטו- ויקיפדיה